Startup Şirketinizi Büyütmenin Altın Kuralları

Share

 

Konfor alanınızdan çıkıp kendi işinizi yapıyorsanız , bir startup şirketi kurduysanız , cesaretinizi topladığınız ve hayallerinizi gerçekleştirmek için gerekli olan en önemli adımları atmış olduğunuz anlamına geliyor. Çok büyük yatırımlar gerektirmeden atacağınız sağlam adımlar, size gelecekte büyük kazançlar olarak geri dönebilir.

İşte sizi başarıya götürecek altın kurallar;

1. İnanın ve işinde yükselmiş girişimcilerin benzer başarı hikayelerini okuyun

Başarmanın ilk koşulu inanmaktır. Önce kendinize inanın, daha sonra başarmış kişilerin hayat hikayelerini okuyun. O zaman başarının imkânsız olmadığını görürsünüz. Hedeflerinize ulaşmanın mümkün olduğunu bilmek kendinize güveninizi, dolayısıyla motivasyonunuzu artıracaktır.

2. Aşamalı ve gerçekçi hedefler belirleyin, adım adım ilerleyin

Doğrudan bitiş çizgisindeki bayrağa odaklanırsanız oraya ulaşmaya çalışırken karşınıza çıkan engeller bir süre sonra sizi yıldırıp umutsuzluğa düşürebilir. Ancak küçük hedefler belirlerseniz, bayrağa ulaşmaya çalışırken geçtiğiniz her parkur, yani her küçük hedef bir başarı olacaktır. Böylece işlerin üstesinden gelebilmenin verdiği haz ve motivasyon sizi nihai zafere götürecektir.

3. Kartvizitinizi güçlendirin ve reklamınızı yapın

İstediğiniz kadar işinizi en iyi şekilde yapın veya en iyi ürünü çıkarın, birilerinin bundan haberi olmadığı sürece müşteri potansiyelinizi artıramazsınız. Bu nedenle reklamınızı iyi yapmanız gerekir. İyi bir reklam için çok büyük paralar ödemenize gerek yok. Özellikle küçük işletme ve bireysel işler için en iyi reklam kartvizit ile yapılır.

4. Giderlerinizi azaltın

Yaptığınız ürünün kalitesinden veya çalışanlarınızın sosyal ve maddi haklarından ödün vermeden giderlerinizi azaltabilirsiniz. Düzenli yaptığınız tüm giderlerinizi kayıt edin. Gereksiz olanları çıkarın. Böylece hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlamış olursunuz.

5. Angarya işlerden kurtulun ve kariyerinize odaklanın

Her işi kendiniz yapmaya çalışmayın. Mutlaka iş bölümü yapın. Gerekiyorsa da dışardan hizmet satın alın.

6. Çevrenizi genişletin

İşinizle ilişkili olan fuar, toplantı, davet ve organizasyonlara mutlaka katılın. Geniş ve kaliteli bir çevre hem güvenilir hem de daha fazla sayıda müşteri demektir. Network sağlayacağınız ortamlarda bulunmak oldukça önemlidir. Çevrenizdekilerin sizden ve yaptığınız işlerden haberdar olmasını sağlayın. İşiniz olmasa bile zaman zaman müşteri ziyaretlerini ihmal etmeyin.

7. Attığınız her adımın işletmenize sağladığı katkıyı değerlendirin

Attığınız her küçük adımın işinize, kazancınıza ve müşteri potansiyelinize katkısını değerlendirin. Varılan hedef, yükselen bir grafik gösteriyorsa doğru yoldasınız demektir. Ancak grafik aşağı yönlü ilerliyorsa, hedeflerinizde ufak değişiklikler yaparak onları geliştirmeniz sizi başarıya götürecektir.

8. Esnek ve yeni fikirlere açık olun

Kendinize bir hedef belirleyip aşamalı bir şekilde ona doğru ilerlerken kariyerinize ve iş kalitenize katkı sağlayacak yeni fikir ve fırsatlar mı buldunuz? Öyleyse sizi sonuca götürecek adımlarda değişiklikler yapmaktan korkmayın.
Başarı imkânsız değil, unutmayın ki birçok büyük şirket işe küçük işletme olarak başladı. Siz de doğru bir planlamayla hedefinizi belirleyip sıkı çalışarak işlerinizi adım adım büyütebilirsiniz.

9. Müşterilerinize ürün ya da hizmetten çok çözüm satın

Müşterinize ürün yada hizmet ile gitmek yerinde çözüm ile giderek , hem ürün hem hizmet içeren paketler satabilirsiniz. Kendiniz önerdiğiniz çözümü yapamıyor olsanız bile hizmet satın alarak , çözümü müşterinize sunabilirsiniz.

10. Aktif varlıklar edinin

Aktif varlık cebinize para koyan varlık demektir. Örneğin bir reklam getirisi olan blog sitesi , bir hazine bonosu ya da kira getirisi olan bir mülk. Küçük yatırımlarla hatta bazen maddi bir yatırım yapmadan aktif varlık edinebilirsiniz. Aktif varlıklarınız maddi olarak zor anlarda size nefes aldıracktır.

Loading

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir