En iyi 10 freelance iş siteleri

Share

Günümüzde internet sayesinde iş fırsatlarına ulaşmak oldukça kolaylaştı. Freelance iş sitelerindeki işler ile masabaşı işinizden daha çok kazanabilirsiniz. Evlerinizden ya da istediğiniz her yerden çalışarak para kazanabilirsiniz. Üstelik ödemeler çoğunlukla dolar cinsinden olduğundan ciddi kazanımlar söz konusu olabilir.

En iyi 10 freelance iş siteleri :

1. Upwork

 

Upwork, freelance işler web siteleri alanında olgun bir oyuncudur. Popüler oDesk web sitesinin yeniden markalaşmış bir yenilenmiş halidir ve daha sonra aynı derecede popüler olan Elance freelance çalışma pazarıyla birleştirilmiştir. Site, 10 milyondan fazla freelance çalışana sahip olduğunu ve yıllık 1 milyar dolarlık etkileyici bir freelance çalışma geliri sağladığını iddia ediyor.

Sadece programcılar ya da tasarımcılar için değil – 50’den fazla iş kategorisiyle, programlamadan avukat yardımcısı hizmetlerine kadar her şeyi kapsar.

Herhangi bir freelance çalışan bir iş ilanına yanıt verebilirken, site aynı zamanda ticari müşterilere belirli bir proje için en iyi adaylar hakkında kişiselleştirilmiş öneriler sunar. Bunlara girmek için Upwork profiliniz üzerinde çalışmanız ve proje portföyünüzü ve müşteri geri bildiriminizi oluşturmanız gerekir.

2. Freelancer

17 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı olan ve hizmeti kullanan “milyonlarca küçük işletme” ile övünen freelancer.com, adından da anlaşılacağı gibi. İşletmelerin freelance çalışanların teklif vermesi için açık projeler yayınlayabilecekleri bir web sitesidir. Evden freelance işler arıyorsanız, arama yapmak için doğru yer burası.

Projeler, Yazma ve Web Geliştirmeden Grafik Tasarımına kadar her alanı kapsayabilir. Ödeme ve müşteri iletişimi gibi detaylar web sitesi üzerinden ele alınmaktadır.

Çoğunlukla fiyat konusunda rekabet edecek olsanız da, Freelancer.com’da bir itibar sistemi de vardır – böylece hizmet aracılığıyla ne kadar çok iş ve daha iyi derecelendirme alırsanız, gelecekteki müşterilere o kadar iyi görünürsünüz.

3. Toptal

Yalnızca freelance işlerin programlanmasına ve tasarlanmasına hizmet eden Toptal, hem kapsam açısından her şeyi kapsayan freelance çalışma sitelerinden daha kısıtlıdır hem de yalnızca “A” düzeyindeki profesyonelleri hedef alan daha seçkinlerdendir.

Bunlardan biri olarak nitelendirilirseniz (ve onay sürecini geçebilirseniz), Toptal sizin için diğer freelance işler web sitesinden daha iyi bir değer teklifi olacak ve daha iyi (ve daha yüksek ücretli) projeler sunacaktır.

Sadece küçük ve orta ölçekli işletmelerde değil, Pfizer, JP Morgan ve AirBnB gibi tanınmış şirketler bile yetenek bulmak için hizmeti kullanıyor.

4. Behance

Yaratıcı yazılım devi Adobe’nin sahibi olduğu Behance, öncelikle bir sosyal portföy sitesidir. Öncelikle yaratıcı profesyoneller (tasarımcılar, UX uzmanları, fotoğrafçılar vb.) Arasında çok popülerdir.

Kullanıcılar kendi çalışmalarını sergileyebilir, projelere puan verebilir ve yorum yapabilir ve diğer kullanıcıların çalışmalarını takip edebilir.

Behance’i en iyi 10 freelance iş web sitesi listemiz için uygun kılan şey, işler bölümüdür. Dünyanın her yerinden işletmelerin yaratıcı işler ilan ettiği uygun bir şekilde “Behance Jobs” olarak adlandırılmıştır. Bilginiz olsun, freelance çalışmaya ara vermek istemeniz durumunda tam zamanlı işleri de içerir).

5. Guru 

Guru, dünya çapında 1,5 milyon üyesi ve 1 milyon tamamlanmış işi olan, gelecek vadeden bir freelance işler web sitesidir. Çoğunlukla programcılara ve tasarımcılara hitap eden sitelerin aksine Guru, satış, pazarlama, finans ve hukuk hizmetleri dahil olmak üzere en popüler freelance sektörleri kapsar.

freelance çalışan olarak, sunmak istediğiniz freelance çalışma hizmetlerini tanımlarsınız ve potansiyel müşterilerin işe almak için freelance çalışanları ararken sizi bulmalarına ve sizinle iletişime geçmelerine izin verirsiniz.

Ayrıca sizi ilgilendiren iş ilanlarına doğrudan başvurabilirsiniz – hizmet, günlük olarak başvurabileceğiniz potansiyel işleri bile önerecektir.

6. Flexjobs

Adından da anlaşılacağı gibi Flexjobs, freelance çalışma, uzaktan çalışma ve yarı zamanlı konserler dahil olmak üzere esnek iş düzenlemelerinde uzmanlaşmıştır.

Flexjobs ile diğer iş ilanı web siteleri arasındaki temel farklardan biri, standartlarını karşıladıklarından emin olmak için her işi ve şirketi taramalarıdır. Böylece, düşük kaliteli ilanları, dolandırıcılıkları ve şüpheli işverenleri ortadan kaldırırlar. Ancak bu küratörlü iş ilanlarına erişimin bir bedeli vardır: aylık 14,95 ABD doları veya yıllık 49,95 ABD doları.

7. 99 Designs

Muhtemelen tahmin ettiğiniz gibi, 99 Designs, tasarım çalışmaları için bir freelance işler web sitesidir.

Potansiyel müşterilerin bir tasarım özeti ve fiyat yayınladığı, tasarımcıların satış konuşmalarını ve fikirlerini gönderdiği ve kazanan tasarımın parayı aldığı freelance çalışan web sitelerinin “rekabet” çeşitliliğidir.

Ödeme alacağınızın garantisi olmadan çalışmak (sektörde “teknik çalışma” olarak bilinir) tasarım topluluğundaki bazı kişiler tarafından hoş karşılanmaz. Diğerleri için bu hiç sorun değil. Gerçekten sizin karar vermeniz gereken bir şey ve yerleşik bir tasarımcıysanız buna değmeyebilir. Özetlemek gerekirse, 99 Tasarım (ve diğer benzer web siteleri), freelance çalışma bulmanın ve yeni başladığınız zaman ve hatta okurken bile biraz deneyim kazanmanın iyi bir yolu olabilir.

8. Fiverr

Fiverr, yaratıcı ve profesyonel hizmetler için dünyanın en büyük pazarı olduğunu iddia ediyor ve 100’den fazla kategoride sunulan 3 milyondan fazla farklı hizmetle, pekala bu olabilir.

Herhangi bir freelance meslek sahibi, sundukları bir hizmeti yayınlayabilir ve 5 dolardan başlayarak kendi fiyatını belirleyebilir (dolayısıyla hizmetin adı).

Müşteriler daha sonra sitenin arama motorunu ve filtrelerini kullanarak bu tür hizmet sunan freelance çalışanları bulabilir ve siparişlerini verebilir. freelance çalışanlara yalnızca sipariş onaylandıktan ve teslim edildikten sonra ödeme yapılır. 5 dolarlık başlangıç ​​fiyatına yapılan vurgu, sitenin basit, düşük fiyatlı görevlerle dolu olduğu anlamına gelir. Ancak, daha zorlu görevler için yine de ekstra ücret alabileceksiniz.

9. PeoplePerHour

PeoplePerHour, Upwork veya Fiverr gibi devlere kıyasla daha küçük bir sitedir, ancak iyi bir şekilde. Ortalama hizmetler biraz fazladan maliyete sahipken, site çok az kişinin rekabet edebileceği kalite konusunda bir üne sahiptir.

Birleşik Krallık’ta oldukça popülerdir ve oradan kaliteli freelance çalışanlar ve ABD ve Hindistan gibi daha standart yerler bulabilirsiniz. Özellikle Birleşik Krallık’ta profesyonel olarak yapılmış yüksek kaliteli işler arıyorsanız kesinlikle iyi bir seçenektir.

10 . Remote

Remote, dünyanın her yerinden uzaktaki çalışanlarınızı ve yüklenicilerinizi işe almayı, ödemeyi ve memnun etmeyi kolaylaştıran bir web sitesidir. Maaş hesaplamalarından veri toplama ve dijital sözleşmelere kadar, çalışanlar dakikalar içinde işe başlayabilir.

Global Employer of Record isimli çözümleri sayesinde ekipler, her ülkedeki yerel tüzel kişilikleri tarafından istihdam edilmektedir.

 

Loading

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir